Vorige shows

Vorige shows

NV Haarlem 27 november 2017

Gepubliceerd op: 2017-11-30 13:16:23

Fotografie: Ramon Philippo, RAP Fotografie

NV Haarlem 18 september 2017

Gepubliceerd op: 2017-10-02 20:34:59

NV Haarlem 26 juni 2017

Gepubliceerd op: 2017-06-27 09:41:23

Jaap Kroon had te lang in de regen gestaan om diverse muziekfestivals vast te leggen en had griep… kon dus niet komen fotograferen. Ramon Philippo was ook verhinderd. Maar gelukkig zat Abeer Noechi in de zaal. Zij heeft met haar mobiel een aantal foto's gemaakt.

NV Haarlem 20 maart 2017

Gepubliceerd op: 2017-03-28 09:01:38

Fotografie: Ramon Philippo, RAP Fotografie

NV Haarlem 12 december 2016

Gepubliceerd op: 2016-12-14 15:07:04

Fotografie: Jaap Kroon

NV Haarlem 26 september 2016

Gepubliceerd op: 2016-09-27 22:05:22

Fotografie: Jaap Kroon

NV Haarlem 04 juli 2016

Gepubliceerd op: 2016-07-05 21:51:45

Fotografie: Michel van Bergen

NV Haarlem 21 maart 2016

Gepubliceerd op: 2016-03-22 12:42:44

Fotografie: Noortje Dalhuijsen

NV Haarlem maandag 30 november

Gepubliceerd op: 2015-11-30 12:00:00

Fotografie: Michel van Bergen

Talkshow 14 september

Gepubliceerd op: 2015-09-14 16:43:36

Fotografie: Michel van Bergen

Talkshow 22 juni

Gepubliceerd op: 2015-04-22 12:15:06

'Daar heeft de Nachtwacht nog ingezeten"

De circulaire economie was één van de onderwerpen die tijdens de NV Haarlem van maandag 22 juni uitgebreid ter sprake kwam. Vier ondernemers vertelden hoe zij ieder op hun eigen manier producten en materialen hergebruiken, waardoor grondstoffen hun waarde behouden. Zo fabriceert Boudewijn van den Bosch de Rijkswachters, robotachtige figuren gemaakt van de houten kisten, waarin de kunstwerken van het Rijksmuseum tijdens de verbouwing waren opgeslagen. Dus ook van de kist waarin de Nachtwacht werd bewaard.

Van houten figuren naar Dance, het was tijdens de NV Haarlem een kleine stap. De twee studenten van het Haarlems Conservatorium van InHolland Robin Storm en Philippe Jouneghani zijn inmiddels rising stars in de wereld van liquid drum & bass. Ze treden als T & Sugah op over de hele wereld op, hebben hun eigen evenementenbureau en boekingskantoor en dus nauwelijks meer tijd voor hun studie, zo vertelden de twee tijdens de NV Haarlem van maandag 22 juni. Dat is dan weer de andere kant van het succes.

Naast Boudewijn van den Bosch zaten nog drie 'circulaire' ondernemers op de bank bij de presentatoren Jaap Sluis en Fred Postma. Sander Veenendaal van communicatiebureau Helder Groen richtte zijn kantoor in met materialen die hij bij grof vuil verzamelde. De Snuffelmug is een grote fraaie nieuwe Kringloopwinkel in Schalkwijk waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken. En waar de gordijnen van de paskamers zijn gemaakt van oude spijkerbroeken. Isabelle Wisse zorgt dat omgehakte bomen niet volledig in de versnipperaar verdwijnen. Ze maakt er mooie meubels en andere gebruiksvoorwerpen van. Wie wil er geen tafel van echt Haarlems hout?
Andere grote onderwerpen waren Spaarnelanden,  HaarlemValley, de riviercruises en marketeer Jan Glas die een maand meeliep in het schoonmaakbedrijf van Ella Zander. Robert Oosting van Spaarnelanden vertelde dat zijn bedrijf veel meer doet dan alleen vuil op halen. De medewerkers van Spaarnelanden beheren de openbare ruimte, onderhouden het wagenpark van onder andere de brandweer en de ambulancedienst, houden toezicht op de parkeergarages en doen veel om materialen te hergebruiken. Oosting gaf bovendien antwoord op de vraag hoe het is om te ondernemen met de gemeente als enige aandeelhouder. "Dat biedt kansen en zit vol uitdagingen", luidde zijn diplomatieke antwoord.

Tot slot, wie een riviercruise boekt, moet over een goed gevulde beurs beschikken, maar krijgt daar veel voor terug. Onder andere een bezoek aan Haarlem, volgens Marco van Ingen van Rederij Scylla 'een prachtige stad waar toeristen graag komen'.

Talkshow 16 maart

Gepubliceerd op: 2015-03-16 12:15:44

De 23e editie van de NV Haarlem bevatte opnieuw een scala aan onderwerpen. Diverse ondernemers vertelden over hun plannen en dromen. Maar ook maatschappelijke kwesties kwamen aan de orde, zoals de overgang bij vrouwen en het verdwijnen van winkelfuncties in de binnensteden.

Ruim driehonderd bezoekers, waaronder opnieuw veel jonge ondernemers,  zagen in de Kleine Zaal van de Philharmonie dat de presentatoren Jaap Sluis en Fred Postma er goed de vaart in hielden.In de rubriek 'Wie Durft' (in samenwerking met Goede Zaken van Haarlems Dagblad) kwamen kapster Marleen Brouwer ('ik droomde als kind al van een eigen salon'), Michel Noordermeer (kledingzaak Kloffie) en Thomas Straatman (Bar Wigbolt) aan het woord. Michel Noordermeer verklaarde geen angst voor internet te hebben. "Ik heb zelf een webshop. Die gebruik ik vooral als marketinginstrument, want internetverkoop levert mij geen geld op. Ik wil met mijn zaak laten zien dat winkelen leuk is. Fysiek winkelen is nu eenmaal veel aantrekkelijker dan op een scherm wat uitzoeken. Ik gebruik internet om mij te oriënteren. Maar kopen doe ik in een winkel waar ik prettig word geholpen en een goed advies krijg."

Nieuw in de NV Haarlem is het onderdeel 'het lichtje van Lampe'. Jaap Lampe, directeur van de Stadsschouwburg en de Philharmonie, vertelt daarin over de kansen die zijn cultuurpodia ondernemers bieden. Nienke van Gerwen, adviseur Retail en centrum management van adviesbureau BRO, vertelde over veranderende winkelgebieden en het in de nabije toekomst verdwijnen van aanloopstraten. Maar ze vertelde ook dat Haarlem een binnenstad met toekomst heeft, mits gemeente, eigenaren en winkels samenwerken.

Dan over naar restaurant Loetje. Dat kwam ter sprake in het gesprek met Mick de Vlieger van De Lichtfabriek. Mick sprak over het succes van de Nieuwe Energie ('alle ruimtes zijn bezet') en over de plannen voor de toekomst. De onderhandelingen met restaurantketen Loetje zijn in een vergevorderd stadium, in juni 2016 moeten de eerste malse biefstukken op het bord liggen. Verder wil Mick te Vlieger de Lichtfabriek vooral gebruiken voor bedrijfsevenementen, waar er momenteel al veel van zijn voor bekende landelijke ketens.

Ook de overgang bij vrouwen was een interessant onderwerp. Van het ziekteverzuim bij vrouwen boven de 45 jaar is 34% gerelateerd aan de overgang. Marret Kramer en Susanna Hietbrink van Werkende Weg konden daar mooi over vertellen. De gasten Erik Schotanus en Micha Aandeweg, al zes jaar eigenaren van Dodici, legden uit waarom zij restaurant Fortuyn hebben overgenomen en Tim Vardy, de Haarlemse ondernemer van het jaar, vertelde over zijn bedrijf en ging tot groot genoegen van alle aanwezigen op zijn Dutch Design Kruk staan. Een scala aan onderwerpen dus.

De volgende NV Haarlem is op maandag 22 juni.